NASZA HISTORIA

Blossom to spełnienie naszych marzeń o kawiarni, która będzie zachwycać Gości od samego początku do końca ich wizyty. Staraliśmy się zaaranżować przestrzeń i wnętrze tak, aby stworzyć miejsce świeże, nowoczesne i jednocześnie przytulne, w którym będzie się chciało przebywać godzinami, odpoczywając na leżaku czy siedząc wygodnie na sofie.
Na jednej rzeczy zależy nam szczególnie i jest nią doskonała jakość. Serwujemy naszym Gościom wyłącznie wysokojakościowe produkty, zaczynając od kaw speciality, starannie wyselekcjonowanej oferty herbat i alkoholi, domowych ciast i pysznego jedzenia na każdą porę dnia. Nasza kuchnia bazuje wyłącznie na świeżych i sezonowych składnikach.

Blossom nie byłoby kompletne, gdyby nie ekipa zdolnych, zaangażowanych młodych ludzi, która tworzy to miejsce i ciężko pracuje, aby podnosić swoje kompetencje.
Nasz zespół to grupa prawdziwych pasjonatów, którzy z uśmiechem i serdecznością dzielą się swoją wiedzą i umiejętnościami. Każdego dnia staramy się wywołać uśmiech na twarzach naszych Gości i robimy wszystko co w naszej mocy, aby stworzyć jedyną w swoim rodzaju atmosferę. Chcemy, byś czuł się u nas dobrze.

NASZA EKIPA

Zanim zacząłem przygodę z ekspresem ciśnieniowym, kawy nie piłem wcale, nie wiem też jak smakuje „rozpuszczalna” ?. Zaczęło się od dorywczej pracy, dzięki Grzegorz Tota i Coffee Proficiency zainteresowałem się kawą Speciality. W Blossom jestem odkąd stanął tu ekspres, czyli od samego początku. Cieszę się ze otaczają mnie wspaniali ludzie, wśród których czuję się jak we własnym domu, z rodziną.
Ulubiony cytat? „Nie dąż do cudzej doskonałości”

Agata z kawą pracuje od 1,5 roku. Jeszcze dwa lata temu nie miała pojęcia, że czarna kawa może być smaczna. Kiedyś ktoś powiedział do niej – „Słuchaj, a może zamiast latte zaparzę Ci dzisiaj dripa?” i tak się to zaczęło. Agatka lubi zwierzęta, jeździ konno, lubi muzykę, studiuje. Uwielbia ludzi, którzy tworzą Blossom, dają od siebie dużo pozytywnej energii i wiele możliwości rozwoju.

Sławek 2,5 roku temu postanowił połączyć swoje życie z kawą. Oprócz małej czarnej interesują go również inwestycje i trading. Wybrał Blossom ponieważ podoba mu się „brak ograniczeń i sufitów”.
O sobie w trzech słowach mówi: Rozwój, Książki, Kawa.
Ulubiony cytat: „Sen ma zbyt wiele wspólnego ze śmiercią, żeby poświęcać mu zbyt wiele uwagi”

Karolina pracuje z kawą speciality od 3 lat, połowę tego czasu spędziła w Blossom – to dla Niej prawie drugi dom i uważa, że to miejsce jedyne w swoim rodzaju, które dodatkowo pozwala jej realizować trzy fundamentalne dla niej wartości: kreatywność, perfekcjonizm i niezależność.
Równie mocno jak dopieszczać czarne kawy na ulubionym brew barze, Karolina lubi szkolić psy, uwielbia zwierzęta oraz jest zafascynowana sztuką i wartościami estetycznymi.

Kuba Wysopal może pochwalić się kilkuletnim doświadczeniem w gastronomii, z czego też częściowo wynika jego zainteresowanie kawą. Bezpośrednio ze speciality pracuje od września tego roku, ale już parzy pyszne dripy i wychodzi mu coraz lepszy Latte Art, którym uwielbia zdobić filiżanki swoim Gościom. Hobby Kuby to sport, a miłością koszykówka. Kuba marzy, aby poprowadzić kiedyś własną działalność. O sobie w trzech słowach? Wygadany, otwarty i uśmiechnięty, kończąc cytatem „Don’t hate the player, hate the game”

Klaudia marzy, by osładzać innym życie, jednocześnie będąc przy tym kuchennym samoukiem. Interesuje się ogrodnictwem oraz ziołolecznictwem (i nie chodzi tu o „zioło” – śmieje się Klaudia). Pracuje w Blossom, bo spotyka tu dużo fajnych osobowości. O sobie w trzech słowach mówi: Dobra, Spontaniczna i Wrażliwa.
Jej ulubiony cytat: „Ryzykując nic nie tracisz, a zyskasz.”

Krzysiek zainteresował się kawą w 2014 roku, natomiast w Blossom pracuje od 4 miesięcy. Od samego początku chciał zostać Baristą. Ulubionym zainteresowaniem Krzyśka są podróże oraz poznawanie nowych osobowości. Krzysztof podjął pracę w Blossom, ponieważ pragnął spędzać czas ze zdolnymi ludźmi, dla których nie istnieje słowo „niemożliwe”. W wolnej chwili uwielbia jeździć na deskorolce. O sobie w dwóch  słowach Krzysiek mówi: uparty i pracowity.

Życie Ani krąży w okół gastronomii od wielu lat, a w Blossom pracuje już ponad rok. Interesuje się medycyną chińską i terapiami naturalnymi. Wybrała Blossom przez przyjazną atmosferę i dlatego że chciała zawsze połączyć zainteresowania z pracą. Poza gotowaniem Ania uwielbia czytać książki, które pomagają jej być zawsze otwartą i uśmiechniętą do ludzi.

Uśmiechnięta Anastasiia w dzieciństwie lubiła tańczyć i malować, od zawsze była zainteresowana sztuką, co przerosło właśnie w tworzenie przepięknych dań dla Was. Nastia jest w Blo od sierpnia i mówi, że ludzie z którymi pracuje, tworzą niesamowitą i niepowtarzalną atmosferę. O sobie w trzech słowach mówi spokojna i pracowita perfekcjonistka.
Ulubiony cytat: „Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać”

OPINIE GOŚCI

  • " Niezwykła atmosfera. Miło i przytulnie. Pracownicy wręcz genialni w swoim fachu -profesjonaliści jakich mało. Szanujący klienta, chętnie z nim rozmawiający, proponujący i pomocni! Duży plus za team oraz serwowany produkt! "

  • " Miejsce wyróżniające się pozytywną atmosferą, zapach unoszący się przypominał czas świąt kiedy to w piekarniku znajduje się pełno ciastek. Dawno nie jadłem tak dobrego śniadania. Szkoda, że nie byłem w stanie więcej zmieścić. "

  • " Wyśmienita alternatywa! Najlepsza w Krakowie dlatego gorąco polecam wszyskim, którzy nie mogą żyć bez kawy! Co wiecej spędzając popołudnie w Blossom naprawdę czuć, że jest to miejsce tworzone przez ludzi z pasją! "

LATA DOŚWIADCZEŃ

2

Szczęśliwi GOŚCIE

5k+

wykwalifikowanY PERSONEL

12